Flytthistorien

publicerat i Allmänt;
Hej hej!
Jag ska försöka komma igång och skriva lite mer regelbundet här. Är ändå en hel del som hänt den senaste tiden som skulle vara kul att kunna titta tillbaka på. Som några av er redan vet har jag och Kalle flyttat, till Östra Hamnen. Vi har ännu inget internet så jag får skriva inlägg här (jobbet) på lunchen så länge.

Som alltid när man drar igång stora projekt tar det ju längre tid än vad man tror. Vi fick alltså nyckarna till lägenheten i fredags och planen var att vi då skulle tapetsera en fondvägg i sovrummet och måla resterande tre väggar, samt tapetsera en liten vägg i hallen. Jovisst. När vi öppnar dörren och tittar in, får se lägenheten för första gången utan möbler, bestämmer vi oss inom 5 sek att vi ska måla om hela vardagsrummet också. Tapeten var inte lika vit som jag kom ihåg. På vissa ställen var den till och med färgglad (med åren då, inte från början...) Så jag och kalle hoppade in i bilen, åkte till Öbergs, handlade 10 liter färg, åkte till mamma och pappa, lånade lite saker och sedan tillbaka för att börja grundarbetet. De där sakerna som bara ska ta några minuter, så som maskera, lägga ut papp, skruva bort vägguttag osv tog oss ca 3h. Då var det dags att börja slipa. Och slipa kan verkligen vara ett evighetsgöra! Vid halv 8 på kvällen kom förstärkning. Fanny och Fredrik. Jag vet inte vad vi gjort utan all hjälp, men vi körde i alla fall. Så mycket vi bara orkade. Vi hann måla allt en gång. Grundmåla där det skulle tapetseras osv. Klockan närmade sig 1-halv 2 innan vi gav upp och åkte hem och sov.

Nästa dag var det bara att hoppa upp. Mamma och pappa hade lovat att hjälpa till så vi målade allt en gång till och pappa tapetserade de två väggarna som skulle tapetseras. Min duktiga pappa, det blev så otroligt fint. Anna kom och hjälpte till litegrann också, köpte svart grundfärg osv. Man kan ju tro att detta inte tog så lång tid, men när vi målat allt, tapetserat klart, plockat undan, dammsugit och torkat bort allt damm, så var klockan 11 på kvällen. Vi som skulle flytta in på lördagen? Icke. Men tidigt söndag morgon kom mamma och pappa igen. Vi åkte till Ikea och åt frukost, sedan köptes säng och lite annat som behövdes innan vi åkte till gamla lägenhten och började lassa släpet fullt. 4 lass fick vi köra. Pappa monterade sängen medan vi var och packade in ännu ett lass i släpet när han vid halv 8 ringer och säger att det saknas en del till sängen. TYPISKT tänkte jag. Kastade mig in i bilen, plockade upp pappa och körde till Ikea. 5 i 8 (de stänger 8) rusade vi in och sa att det saknades en metallskena. "nä, men den ingår inte, det skulle han som skrev ut beställningen berättat för er...." Hoppar igenom kassorna och hittar skenan på lagret. Betalar 8:02 och åkter hem igen. Pjuuh, då slapp vi sova på golvet! Sista lasset kom runt 9. Vi plockade in allt i lägenheten, sen var det bara att decka i sängen. Snacka om att allt tog tusen gånger så lång tid mot vad jag räknat med/trott. Men gud så fina människor vi haft som hjälpt oss. Mamma, pappa, Sofia, Anna, Fanny, Fredrik <3 Utan er hade det aldrig gått.

Nu är det fortfarande kaos i lägenheten, men lite planer och inköp och uppackning är igång i alla fall. Jag vet i alla fall vad jag gör i helgen. Har än så länge endast några bilder från renoveringsstadiet. Ska ta lite fler bilder snart så ni får se!
Joråsåatte vissa jobbar mer än andra.
Det var väl inte fören det var så här mörkt som vi faktiskt började undra hur mycket klockan va egentligen....